1. Tumultus Fesztivál

2010. augusztus 21. Perbete (Pribeta) - futballstadion

1. TUMULTUS festiválAugusztus 21-én valósult meg Perbetén az első "Tumultus Fest" elnevezésű blues-rock jellegű fesztivál, a helyi Tumultus polgári társulás szervezésében. A társulás tavaly télen alakult, több zenés rendezvényt valósított meg, valamint hasonló rendezvények hangosításával is foglalkozik. Ez a fesztivál volt az eddigi legnagyobb akciójuk, a perbetei sportpályára várták az érdeklődőket, ahol délután öt órakor Sukola Kornél, a szervező csapat képviselője üdvözölte az egybegyűlteket.

A fellépő zenekarok (szám szerint hét) sorát az imelyi Gilotin nyitotta meg délután öt órakor. A tehetséges fiatal zenekar kizárólag saját szerzeményeket adott elő az akkor még épp csak gyülekező közönségnek. Őket a nagykéri Csukamájolaj zenekar követte, majd a História Naszvadról.

Este nyolcra már kisebb tömeg alakult ki a színpad előtt, ekkor lépett fel a Nautilus zenekar. Az előző együttesektől megszokottnál jóval keményebben csaptak a húrokba, a közönség pedig vette a lapot, egyre jobb volt a hangulat a színpad előtt.

A könnyűzene teljesen más rétegeit tárta fel a hallgatóság előtt a Póka Egon Experience, színvonalas, igényes előadásmóddal, Hendrix-feldolgozásoktól a régi Hobo Blues Band-es slágerekig.

Marián Greksa, kicsit késett ugyan, de meglepte a szervezőket és a közönséget egyaránt. A beígért kísérőin, Boris Brnán és Henry Tóthon kívül magával hozta a cseh Richard Scheuflert, aki egy világszerte elismert zenész, zeneszerző és producer. Ezen az estén ő játszott a basszusgitáron. Mint kiderült, rá vártak Pozsonyban, ezért volt az a húszpercnyi késés, amit azonban elnézett a formációnak a közönség, hallva azt, amit eztán nyújtottak. Nagyrészt régi Demikát-slágereket adtak elő, rendkívül igényesen és zenei pontossággal, egyetlen hiba nélkül.

A végére következett a kis csúszás miatt már türelmetlen Helldorado együttes. Saját bevallásuk szerint kissé nyugtalanok voltak, mivel ekkorra már jóval túl jártunk az éjfélen, amikor valójában nekik kellett volna következniük, aggódtak, hogy a közönség fáradt lesz, és nem várja meg őket. Ez a félelmük azonban nem igazolódott be. Igaz, már nem volt olyan nagyszámú közönségük, mint az esti órákban játszó zenekaroknak, de annyi biztos, hogy az ő közönségük volt a leghangosabb és leglelkesebb. Nem is csoda, hogy éjjel kettő körül elégedetten mosolyogva jöttek le a színpadról.

Aki eljött, az egy sokszínű fesztiválon vehetett részt, szép számmal voltak sátorozók is, voltak, akik már az előző este érkeztek és csak másnap reggel indultak haza. A szervezők szerint az eladott jegyek száma alapján összesen 500 ember fordulhatott meg azon az estén a perbetei sportpályán. Jó kezdet ez egy olyan vidéki rendezvény számára, amit a Tumultus társulás tagjai tradícióvá szeretnének tenni.

Augusztus 21, szombat

  • Gilotin
  • Nautilus
  • História
  • Csukamájolaj
  • Grexa (Marian Greksa - Henry Toth)
  • Póka Egon Experience (H)
  • Helldorado (H)

Jegyárak

  • belépő 4,- €
  • 10 éves kor alatt a belépés ingyenes!

Fotógaléria

Facebook

Archívum

5. TUMULTUS fesztivál, 2014.5. TUMULTUS fesztivál

4. TUMULTUS fesztivál, 2013.5. TUMULTUS fesztivál

3. TUMULTUS fesztivál, 2012.5. TUMULTUS fesztivál

2. TUMULTUS fesztivál, 2011.5. TUMULTUS fesztivál

1. TUMULTUS fesztivál, 2010.5. TUMULTUS fesztivál

Támogatóink